W weekend spróbuję ułożyć sobie jakiś trening + wyślę do oceny posiłki które lubię jadać na co dzień, fajnie by było gdybyście ocenili i powiedzieli ewentualnie co zmienić. Jeszcze takie pytanie dotyczące produktów z biedronki, (tam zwykle kupuję wszystko ponieważ mam ją blisko domu) co sądzicie przykładowo o takich gotowych pierogach z serem lub [...]
[...] dobrze makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Na samym początku redukcji powinieneś zadbać o to by wiedzieć ile kalorii powinieneś spożywać aby poprawnie wykonać tę redukcję. Zerknij proszę na artykuł poniżej: I odejmować kalorie dopiero wtedy gdy masz stagnację wagi przez kilka dni. Straciłeś w miesiąc 10kg, to bardzo dużo i niezdrowo. Powinieneś celować w utratę 0,5kg na tydzień, [...]
Cześć! Tak sen powinieneś unormować, on odpowiada za bardzo dużo rzeczy w naszym życiu. Od gospodarki hormonalnej po regenerację mózgu oraz gospodarkę cukrową. Dodatkowo zwiększ aktywność fizyczną, dodaj codzienne spacery, których nie robisz gdy pracowałeś w biurze.
Cześć! Przede wszystkim aby wiedzieć ile kalorii spożywasz powinieneś to mierzyć na przykład aplikacją Fitatu. Kolejna z rzeczy jaką musisz również wiedzieć aby poprawnie podejść do tematu jest fakt obliczenia kaloryczności jaką powinieneś spożywać. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł: Zatem gdy solidnie zadbasz o dietę i będzie mierzył [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] i podziel makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Ilość tłuszczy zdziebko moim za mała, ilość białka odrobinę duża, ale nie ma tragedii. Generalnie rzecz ujmując zerknij proszę na poniższy artykuł aby obliczyć ilość kalorii potrzebnych dla Ciebie:
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
tak dokladnei, ucinasz kcal dopiero po zaobserwowaniu braku progresu. Bialko stosujesz wg brakow w diecie, obojetnie z mlekiem czy woda, po prostu mleko musisz wliczyc w bilans, a kreatyna zwykle mono https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Creatine_Muscle_Max-opis33277.html
[...] poniżej: Suplementy które mogą Cię poratować w diecie keto to: - Olej MCT - https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_MCT_Keto_Oil-opis40850.html - L Carnityna - https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_L-Carnitine_Fit_Body-opis35198.html - Odżywka białkowa - https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPI_Isowhey_Instant_-opis31439.html - Magnez i potas
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
To czy warto odejmować kcal, uzależnione jest od efektów treningowych. One z kolei wynikają ze zmian obwodów ciała. Mierzyć je warto co 1-2 tygodnie rano na czczo i zapisywać. Jeżeli w pasie spada, to kalorii nie zmieniamy. Obserwujemy nasz organizm i wyciągamy odpowiednie wnioski. Druga sprawa to , jak sam zauważyłeś nie trzeba odrazu redukować [...]
[...] WYMIARY: -biceps:34 , napięty, zgięte przedramię -klatka:97 -udo:59,5 -talia:83,5 5. STAŻ NA SIŁOWNI:systematycznie od Dwóch miesięcy . A ogólnie rok 6. DIETA: 3200 kcal -białko: 200 -węglowodany:400 -tłuszcz:80 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:brak 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 11. [...]
Cześć! W momencie gdy chcesz schudnąć na pierwszy plan wychodzi odżywianie, ponieważ gdy nie unormujesz swojego jedzenia jest wysokie prawdopodobieństwo, że nie schudniesz. Aby unormować swoje żywnie rozpocząłbym od wyliczenia ile kalorii potrzebujesz (1500 kcal może być zdecydowanie zbyt małą ilością). Do wyliczenia ilości kalorii polecam [...]
[...] na pewno więcej kcal, myślę że nie będę sobie tym zawracał głowy gdyż to tylko 1 wpadka a takto cały czas trzymam zdrową dietę. Koniu spożywam wieczorem kolację zbilansowaną(białko, tłuszcze i węgle). Co do aminokwasów narazie ich nie kupię gdyż mam dużo innych finansów na ten miesiąc, jeżeli mi wystarczy to możliwe, że je zakupię. Posiadam [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]